Karel III. bude korunován s Camillou po boku: Co by tomu asi řekla Diana?

Královská svatba, Charles a Camila

Autor: Pavel Krejčí, stars24.cz

12. října 2022 17:00

Karel III. už ví, kdy bude korunován novým britským králem. Chybět u toho samozřejmě nebude ani jeho druhá manželka Camilla, která po jeho boku nahradila princeznu Dianu. Co vlastně víme o vztahu obou žen?

Princ Charles vstoupil do manželství hned dvakrát, ale jen málo se ví o tom, že jeho ženy se dobře znaly. Diana byla dobře známá i v aristokratických kruzích kolem Camilly Parker Bowlesové.

Podle někdejší editorky Vanity Fair Tiny Brownové přezdívala Camilla své předchůdkyni "červenající se Spencerovic dívka" a dokonce si prý přála, aby si ji Charles, který se vzhlížel spíš ve vdaných ženách, vzal.

"Stejně jako předchozí princ z Walesu měl zálibu ve vdaných ženách a dvě takové, Lady Tryonová a Camilla Parker Bowlesová, si to přály. Dokonce se s červenající se Spencerovic dívkou setkaly, aby se přesvědčily, že pro ně nepředstavuje žádné nebezpečí. Radši ona, než Anna Wallaceová," cituje britský Expres Brownovou.

Anna Wallaceová s Charlesem chodila v druhé polovině sedmdesátých let a podle dostupných informací dvakrát odmítla jeho žádost o ruku. Princ následně podlehl nátlaku a požádal o ruku Dianu. Údajně se tak navíc stalo na zahradě rezidence Camilly Parker Bowlesové.

Témata: Král Charles III. (Karel III.)