Kanye West v problémech! Na sítích urážel Bieberovu ženu, Twitter a Instagram zasáhly

Kanye West

Autor: Petr Sailer, stars24.cz

10. října 2022 20:10

Popová superstar Justin Bieber tvrdí, že Kanye West zašel už moc daleko, když prohlásil, že zpěvákova žena Hailey má plastiku nosu. Nejde navíc o jediný problém kontroverzního rappera.

Podle serveru TMZ se Kanye pustil do Hailey na socialních sítích poté, co bránila editorku časopisu Vogue Gabriellu Karefa-Johnson, kterou sám také urážel. "Seber si svojí holku, než se naštvu. Měl jsi být můj kamarád," vzkázal Bieberovi. 

Justin a Hailey se cítí poškozeni slovy Kanyeho Westa, i proto, že tu pro něj byli v roce 2020, kdy si procházel těžkým obdobím v jeho životě. Bieberova žena odpověděla na Westovu narážku jasně: nikdy prý plastiku nosu neprodělala.

Bieber také prohlásil, že byl vždy Kanyemu oporou při řešení jeho problémů, ale tentokrát se od něj musí distancovat a postavit se za svoji manželku.

Twitter a Instagram zablokovaly Westovi účty

Sociální sítě Twitter a Instagram dočasně zablokovaly účty amerického rappera Kanyeho Westa. Důvodem jsou jeho komentáře vnímané jako antisemitské, informovala agentura Reuters.

Hudebníkovi byl nejprve v pátek uzamčen účet na instagramu, který vlastní společnost Meta Marka Zuckerberga. Kanye West se poté přesunul na twitter, kde v sobotu zveřejnil svůj první příspěvek za poslední dva roky.

Miliardář Elon Musk, který vyjádřil zájem twitter koupit a který je zastáncem absolutní svobody projevu, návrat rappera na tuto platformu ocenil. "Vítej zpátky na twitteru, příteli," napsal v reakci na Westův příspěvek. Twitter ale nakonec Westův účet rovněž uzamkl.

Společnost Instagram v sobotu uvedla, že omezení Westova účtu se týkají zveřejňování a komentování příspěvků a posílání zpráv.

Témata: Kanye West Justin Bieber sociální sítě