Will Smith se fackou připravil o Oscara? Do kin míří hvězdný film, ze kterého nic mít nebude!

Předávání Oscarů se ani letos neobešlo bez trapasu, o který se postarali moderátor Chris Rock nejapným vtipem a herec Will Smith nepřiměřenou reakcí na něj.

Autor: ČTK

8. října 2022 15:22

Měl to být jeden ze žhavých kandidátů na Oscara, společnost Apple nicméně vydání nejnovějšího filmu v hlavní roli s americkým hercem Willem Smithem raději pozdržela. Stalo se tak poté, co dal Smith letos v březnu při předávání Oscarů facku moderátorovi Chrisi Rockovi. Snímek Emancipation (Osvobození) se nakonec dostane do kin až v prosinci.

Situaci komplikuje i fakt, že herec dostal za své chování od organizátorů Oscarů trest, kterým je, že nesmí deset let chodit na ceremonii udílení nejslavnějších filmových cen ani jiné akce americké filmové akademie.

Snímek, který vypráví příběh otroka, který utekl z plantáže v Louisianě a musí uprchnout přes svými pronásledovateli, pochází z produkce Apple TV+. Ve vybraných kinech bude mít premiéru 2. prosince, streamovací společnost Apple TV+ ji pak zveřejní o týden později, 9. prosince.

Již o uplynulém víkendu nicméně měli možnost snímek zhlédnout ve Washingtonu účastníci konference o afroamerické komunitě pořádané asociací bránící práva černošských obyvatel NAACP. Will Smith se promítání filmu osobně zúčastnil a rovněž promluvil na pódiu.

Will Smith komika Chrise Rocka fyzicky i slovně napadl kvůli vtipu o vzhledu jeho manželky Jady Pinkettové-Smithové, která trpí alopecií a má vyholenou hlavu. Když Rock zažertoval, že se těší na její roli v pokračování filmu G. I. Jane, kde měla hlavní postava ztvárněná Demi Mooreovou rovněž velmi krátký sestřih, Smith vstal ze svého místa a v přímém přenosu šel moderátora udeřit do obličeje. Pak na něj již z publika dvakrát zařval "neber si do své hnusné huby jméno mojí ženy!". Za své chování se následně druhý den omluvil a označil ho za nepřijatelné. A od té doby se na veřejnosti příliš neukazoval.

Témata: Will Smith