Konec v Hollywoodu kvůli smrti Chadwicka Bosemana? Režisér prozradil zajímavou věc!

Chadwick Boseman

Autor: Petr Sailer, stars24.cz

6. října 2022 19:44

Režisér filmu Black Panther Ryan Coogler zvažoval svůj odchod z filmového byznysu poté, co zemřel hlavní představitel "černého pantera" Chadwick Boseman.

Samotný režisér prohlásil, že poté, co Boseman zemřel na rakovinu tlustého střeva ve věku 43 let, neví, jestli dokáže nadále filmy tvořit.

“Byl jsem v takové situaci, kdy jsem si řekl, že končím s točením filmů. Nevěděl jsem, zdali dokážu natočit další film, natož dalšího Black Panthera, protože to opravdu dost zabolelo," nechal se slyšet.

Ve dnech následujících po Bosemanovi smrti si Coogler myslel, že jeho život zde končí, ale řekl si, že bude dávat větší smysl pokračovat v práci, kterou začal.

"Představte si, jako kdyby smutek a intenzivní emoce přicházely ve vlnách. Někdy vás vlna odnese někam pryč, kde nad tím vším ztratíte kontrolu," dodal režisér snímků Fruitvale Station (2013), Creed (2015) a Black Panther (2018). Nyní se vrací režírovat Black Panther: Wakanda Forever, jehož premiéra je naplánovaná na 11. listopadu 2022

Filmový producent Nate Moore řekl, že nový film je “hlavně o pokračování v cestě kupředu i přes tragickou ztrátu někoho blízkého". "Všechny staré i nové postavy se vypořádají s tím, jak ztráta ovlivní jejich rozhodnutí," poznamenal. 

Herečka Lupita Nyong´o prohlásila, že posouvat se dál bez Bosemana se zdálo být na první pohled nemožně.  “Bála jsem se začátku natáčení, jelikož jsem si nedokázala představit pokračování bez Chadwicka," svěřila se.

Témata: Chadwick Boseman