První oficiální fotografie britské královské rodiny po úmrtí Alžběty II. je na světě: Harry a Meghan na ní chybí

Křest malého Archieho

Autor: Zdeněk Tuhý, stars24.cz

2. října 2022 12:45

Od pohřbu královny Alžběty II. uběhly 2 týdny a Buckinghamský palác zveřejnil první fotografii britské královské rodiny. Na fotografii ovšem nejsou všichni, chybí na ní Harry a Meghan. Mezi královskou rodinou a Harrym s Meghan panují poslední dny velmi napjaté vztahy a pravděpodobně se s nimi moc ani nepočítá. Naznačují to poslední kroky krále Karla III., a také nová fotografie rodiny.

Na fotografii jsou vidět hlavní představitelé královské koruny. Král Karel III. se svojí manželkou a královnou Camillou a po jejich levici stojí jeho syn William s chotí Catherine.

Zobrazit příspěvek na Instagramu

Příspěvek sdílený The Royal Family (@theroyalfamily)

Můžeme vidět, že na fotografii panuje velmi uvolněná atmosféra. Král i princ z Walesu stojí s úsměvy uprostřed a po jejich bocích jejich manželky. Tímto se jasně umocnila pozice jak královny Camilly, tak i princezny z Walesu. 

Palác portrét, který byl vyfotografovaný den před pohřbem královny Alžběty II., zveřejnil k příležitosti zahájení nové vlády Karla III. Pro královskou rodinu je to další veliký milník v historii, který má zahájit novou éru britské monarchie.

Témata: královská rodina (gbr)