Ožrala s vymlácenou palicí! Trump tvrdě vrací útok De Nirovi!

Donald Trump, 45. prezident USA

Autor: Libor Frýdl, stars24.cz

13. června 2018 11:57

Americký prezident Donald Trump se na twitteru ohradil proti kritice oscarového herce Roberta De Nira, který hlavu státu během nedělního předávání divadelních cen Tony počastoval vulgarismem. Trump na De Nirovu adresu poznamenal, že při natáčení dostal příliš mnoho ran od skutečných boxerů, což se podepsalo na jeho intelektu.

"Individuum s velmi nízkým IQ Robert De Niro utržilo ve filmech od opravdových boxerů příliš mnoho úderů do hlavy," napsal Trump s tím, že jeho vystoupení viděl a že se choval jako vymlácená palice.

"Hádám, že nepoznal, že ekonomika má historicky nejvyšší zaměstnanost a že mnoho společností se vrací zpět do země," dodal s tím, aby se herec probral. De Nira také následně označil za "ochlastu".

De Niro, který v minulosti řekl, že by Trumpovi nejraději dal pěstí, v neděli za použití vulgárního anglického slova fuck urazil prezidenta. "Chci říct jediné. Fuck Trump," řekl De Niro.

V pondělí se pak omluvil Kanaďanům za Trumpovo chování, které označil za idiotské. Reagoval tak na prezidentův spor s kanadským premiérem Justinem Trudeauem. Nesoulad mezi Trumpem a Trudeauem, který se týká cel na dovoz hliníku a oceli od USA, se vyhrotil po zasedání skupiny sedmi ekonomicky nejvyspělejších zemí G7.

De Niro patří v uměleckých kruzích k nejhlasitějším odpůrcům republikánské hlavy státu, během předloňské volební kampaně také podporoval neúspěšnou demokratickou prezidentskou kandidátku Hillary Clintonovou.

Témata: Donald Trump Niro Robert de