Ed Sheeran a Shaquille O'Neal se kvůli Ukrajině zbavují osobních věcí!

Ed Sheeran 3

Autor: ČTK

25. září 2022 18:58

Britští zpěváci Harry Styles či Ed Sheeran, americká basketbalová legenda Shaquille O'Neal, ale i bývalý ukrajinský boxer Vladimir Kličko darovali své osobní předměty do nové kampaně na podporu Ukrajiny.

Lidé budou moci dárky od celebrit získat, když přispějí na pomoc Ukrajině a následně budou vylosováni. Nová kampaň zahájená dnes Nadací Světové zdravotnické organizace (WHO) má podpořit zdravotní péči v boji zmítané zemi, uvedla agentura AFP.

Právě dnes, kdy uplynulo sedm měsíců od začátku války, kterou proti Ukrajině rozpoutala Moskva, spustila nadace internetovou stránku s internetovým obchodem. Za příspěvek na pomoc Ukrajině se tam lidé dostanou do slosování a mohou vyhrát osobní dárek od některé ze světových celebrit. Nadace WHO je nezávislou organizací, která se snaží získávat finanční prostředky na podporu práce WHO.

Vybrané peníze půjdou na podporu aktivit WHO na Ukrajině a v okolních zemích. Nadace doufá, že se jim podaří získat alespoň 53,7 milionu dolarů (1,4 miliardy Kč).

Britský zpěvák Harry Styles do kampaně daroval podepsaný vinyl, Shaquille O'Neal, ukrajinský fotbalista Vitalij Mykolenko a další sportovní legendy zase podepsaná trička či dresy. Vladimir Kličko, bývalý boxer a bratr současného kyjevského starosty, nabídl do slosování své boxerské rukavice.

Témata: Ed Sheeran Ukrajina