Proč se princ Harry nerozloučil s královnou? Bojoval s Karlem III. za Meghan Markle!

Meghan Markle 5

Autor: Libor Frýdl, stars24.cz

24. září 2022 9:44

Členové britské královské rodiny se jen pár hodin před smrtí sjeli na zámek Balmoral ve Skotsku za tehdy už umírající královnou Alžbětou II. Nedorazili ale všichni, s britskou panovnicí se nerozloučil jak její vnuk, princ Harry, tak ani jedna z vévodkyň.

Do Skotska přijely pár hodin před smrtí královny všechny čtyři královniny děti, včetně korunního prince Charlese s manželkou Camillou. Do Balmoralu zamířil i Charlesův syn princ William, jeho manželka Kate zůstala s jejich třemi dětmi, které ve čtvrtek poprvé šly na celý den do nové školy.

Také princ Harry se vydal na Balmoral za babičkou, ale nestihl to. Královna zemřela dříve, než se dostal na Balmoral. Nutno dodat, necestoval z USA, kde dlouhodobě žije, ale z Londýna, kde má různé pracovní povinnosti. 

Oproti původním zprávám Harryho nakonec nedoprovodila ani manželka Meghan. Důvod přitom veřejně nesdělila, a není proto divu, že se objevila řada spekulací, proč tomu tak bylo.

Zřejmě nejčastější teorie tvrdila, že se Meghan jednoduše obávala přijetí v královských kruzích. A jak se ukazuje, možná na ní bylo něco pravdy, ačkoliv to zřejmě nebyla vévodkyně, kdo se rozhodl nerozloučit.

Podle serveru Daily Mail princ Harry trval na tom, aby na rozloučení s královnou dorazili oba dva. Jeho otec Karel III. mu to ale měl zakázat s tím, že není vhodné, aby s nimi tuto smutnou chvíli bývalá herečka trávila.

Harry se nakonec rozhodl, že do Skotska poletí sám, letadlo ale nestihl a s královnou se tak nerozloučil. "Harry byl natolik zaneprázdněný snahou dostat Meghan na Balmoral, že kvůli hádce se svou rodinou zmeškal let," tvrdí server The Sun.

Pokud by však se nesnažil přesvědčit otce, aby povolil Meghan účast na rozloučení, i tak by se zřejmě nic nezměnilo. Měl totiž letět stejným letadlem, jako jeho bratr William a strýcové Andrew a Edward. Jenže ani ti se k umírající královně nestihli dostat včas.

Harry měl být dle všeho z hádky tak rozladěný, že odmítl s Williamem a Karlem III. usednout k večeři k jednomu stolu. "Byl neuvěřitelně uražený. Z Balmoralu odjel při nejbližší možné příležitosti," uvedl zdroj serveru.

Témata: Královna Alžběta II. Princ Harry Meghan Markle