Alain Delon podpořil Ukrajince a promluví si se Zelenským!

Alain Delon 3

Autor: stars24.cz, ČTK

23. září 2022 19:49

Legenda francouzského filmu Alain Delon dnes v pořadu televize TV5 Monde povede rozhovor s ukrajinským prezidentem Volodymyrem Zelenským. Herec se tento týden prakticky po roce poprvé objevil na veřejnosti a podpořil Ukrajince v jejich boji proti ruské invazi, uvedla stanice BFM TV.

"To, co provádí Ukrajině, mě hluboce zasáhlo a rozesmutnilo, proto za ně bojuji," řekl šestaosmdesátiletý Delon. Na závěr prohlásil "ať žije Ukrajina," což je heslo, které používá i Zelenskyj a ukrajinská státní správa ve svých pravidelných hlášeních o průběhu války.

Delon zavítal také do ukrajinského kulturního centra v Paříži, kde ho osobně přijal ukrajinský velvyslanec Vadym Omelčenko a ocenil jeho podporu. K budově, na které dnes vlaje modrožlutá vlajka, má Delon osobní vztah. V minulosti v této budově žil se svou tehdejší partnerkou Romy Schneiderovou.

Ve Francii v těchto dnech vychází sbírka ukrajinského básníka Tarase Ševčenka. Delon během svého vystoupení na podporu Ukrajiny recitoval z jeho básně Testament.

Témata: Alain Delon Volodymyr Oleksandrovyč Zelenskyj