Princ Harry: Dojemné prohlášení! Babičko, tohle loučení...

Archie Harrison Mountbatten-Windsor je představován královně. 2

Autor: stars24.cz, ČTK

12. září 2022 16:58

Britský princ Harry, mladší syn krále Karla III., dnes v prohlášení ocenil zesnulou královnu Alžbětu II. hlavně jako milující babičku. Podle něj bude panovnice velmi chybět nejen jemu samotnému, ale celému světu. Zároveň však Harry slíbil, že bude ctít nového krále.

"Babičko, tohle poslední loučení je pro nás nesmírně smutné, navždycky ale budu vděčný za všechna naše první setkání - od prvních dětských vzpomínek, které na tebe mám, přes první setkání, kdy jsi byla v roli vrchní velitelky ozbrojených sil, až po první chvíle, kdy jsi se setkala s mojí drahou ženou a objala svá milovaná pravnoučata," napsal princ.

Harry stejně jako jeho bratr, následník trůnu princ William, volil ve vzpomínce na královnu velmi osobní tón. Neobvykle emotivní byl ve svém prvním veřejném projevu i nový král Karel III.

Princ Harry a jeho manželka Meghan se před dvěma lety vzdali své role v královské rodině a se svými dvěma dětmi žijí ve Spojených státech. Jejich návrat do Británie po úmrtí královny britská média interpretují jako naději na nápravu pošramocených vztahů, které kvůli jejich odjezdu mezi členy užší rodiny vznikly.

Témata: Princ Harry královská rodina (gbr) Královna Alžběta II.