Kate, Harry a Meghan se s královnou nerozloučili! Proč se vévodkyně ani nesnažily přijet?

Meghan Markle 6

Autor: Libor Frýdl, stars24.cz

10. září 2022 9:25

Členové britské královské rodiny se en pár hodin před smrtí sjeli na zámek Balmoral ve Skotsku za tehdy už umírající královnou Alžbětou II. Nedorazili ale všichni, s britskou panovnicí se nerozloučil jak její vnuk, princ Harry, tak ani jedna z vévodkyň.

Do Skotska přijely pár hodin před smrtí královny všechny čtyři královniny děti, včetně korunního prince Charlese s manželkou Camillou. Do Balmoralu zamířil i Charlesův syn princ William, jeho manželka Kate zůstala s jejich třemi dětmi, které ve čtvrtek poprvé šly na celý den do nové školy.

Také princ Harry se vydal na Balmoral za babičkou, ale nestihl to. Královna zemřela dříve, než se dostal na Balmoral. Nutno dodat, necestoval z USA, kde dlouhodobě žije, ale z Londýna, kde má různé pracovní povinnosti. 

Oproti původním zprávám Harryho nakonec nedoprovodila ani manželka Meghan. Důvod přitom veřejně nesdělila, a není proto divu, že se objevila řada spekulací, proč tomu tak bylo.

Podle královského zpravodaje Nicholase Witchella je ale důvod velmi prostý. Meghan se totiž obavala, že nebude vítána. "Možná ji nepřivítají zrovna vřele," řekl podle deníku Daily Mail Witchell.

Monarchie na ně ale nezapomněla. Nový král Karel III. v projevu oznámil, že svému nejstaršímu synovi Williamovi a jeho manželce Kate udělí tituly prince a princezny z Walesu a vyjádřil rovněž vděčnost své manželce Camille a i "lásku" ke druhorozenému synovi Harrymu a jeho manželce Meghan.

Harry a Meghan se rozhodli opustit královské povinnosti před dvěma lety a žijí společně se svými dvěma dětmi v Santa Barbaře v Kalifornii. Poprvé od té doby v Británii veřejně vystoupili letos v červnu, kdy se zúčastnili oslav jubilea Harryho babičky královny Alžběty II., která usedla na trůn před 70 lety.

Paradoxně přitom neměl Harry během své cesty po Evropě v plánu navštívit Williama, což by mohlo naznačovat, že rozpory mezi bratry ještě nebyly překonány. A to navzdory tomu, že Harry a Meghan bydlí ve svém bývalém sídle poblíž hradu Windsor, který se nachází jen nedaleko domu, do kterého se minulý měsíc přestěhoval William se svou rodinou.

Témata: Princ Harry Meghan Markle Královna Alžběta II.