Foo Fighters vzpomínali na zesnulého bubeníka: Hrál i Paul McCartney!

Paul McCartney

Autor: stars24.cz, ČTK

4. září 2022 21:41

Americká rocková kapela Foo Fighters v noci na dnešek koncertem v Londýně uctila památku svého bubeníka Taylora Hawkinse, který zemřel v březnu. Na velkolepém koncertě na stadionu ve Wembley vystoupilo i několik hudebních hostů včetně Paula McCartneyho nebo členů kapel Queen a AC/DC. Píseň My Hero hrál na bicí Hawkinsův šestnáctiletý syn Shane. Informovaly o tom stanice BBC a agentura DPA.

Během téměř šestihodinového koncertu byl frontman Foo Fighters Dave Grohl opakovaně na pokraji slz a musel kvůli tomu několikrát přerušit vystoupení. Na Hawkinse vzpomínal jako na "drahého přítele, spoluhráče z kapely a bratra". "Nikdo vás neuměl tak rozesmát nebo přimět k tanci a zpěvu," dodal Grohl.

MCCartney vystoupil s písní Oh! Darling s frontmankou skupiny Pretenders Chrissie Hyndeovou. Zpěvák AC/DC Brian Johnson ve Wembley zahrál písně Back In Black a Let There Be Rock, při nichž ho doprovázel bubeník Metallicy Lars Ulrich. Členové skupiny Queen Brian May a Roger Taylor zahráli mimo jiné klasickou píseň Somebody To Love. Většina hudebníků byli umělci, které Hawkins považoval za své idoly a s nimiž se přátelil, píše DPA.

Druhý koncert na Hawkinsovu počest bude 27. září v Los Angeles, účast přislíbili například Alanis Morissetteová nebo Miley Cyrusová. Výtěžek z koncertů půjde na konto nadací Music Support a Musicares.

Hawkins byl 25. března nalezen mrtvý v hotelovém pokoji v kolumbijské Bogotě, kde měla skupina vystoupit na hudebním festivalu. Příčina smrti nebyla zveřejněna, podle pitvy měl Hawkins v těle stopy deseti různých psychotropních látek a léků, včetně marihuany a antidepresiv.

Témata: Foo Fighters Taylor Hawkins Paul McCartney