William a Kate opouští královský palác! STĚHUJÍ SE do místa, které Harry s Meghan nechtěli!

Princ William a vévodkyně Kate 4

Autor: Libor Frýdl, stars24.cz

22. srpna 2022 18:10

Britský princ William a vévodkyně Kate se s přestěhují! S rodinou zamíří do Windsoru, kde v královském hradě žije královna Alžběta II. O stěhování se spekulovalo delší dobu, informaci dnes potvrdil Kensingtonský palác.

Novým domovem královského páru se stane Adelaide Cottage, kde původně měli bydlet princ Harry s vévodkyní Meghan. Upozornil na to server Daily Mail s tím, že sídlo jim původně britská královna nabídla jako dar po svatbě. Ti ale namísto toho nainvestovali desítky milionů korun do kontroverzní renovace sídla Frogmore Cottage.

Windsor leží zhruba 40 kilometrů západně od Londýna a děti Harryho a Kate, devítiletý George, sedmiletá Charlotte a čtyřletý Louis, proto v září nastoupí do soukromé školy Lambrook School poblíž Ascotu v hrabství Berkshire.

Za stěhováním zřejmě stojí více faktorů. Podle serveru BBC se pár rozhodl změnit prostředí především kvůli dětem, kterým chtějí umožnit co nejnormálnější život a více svobody. Zároveň by také měly být upevněny vztahy mezi britskou panovnicí a jejich dětmi.

Stěhování se také promítne do role služebnictva. Chůva dětí Maria Teresa Turrionová Borrallová a další nebudou nově žít s královskou rodinou pod jednou střechou.

William a Kate Kensingtonský palác přesto neopustí. Nadále jim bude sloužit jako pracoviště, zatímco k odpočinku jim slouží venkovské sídlo ve východoanglickém hrabství Norfolk.

Podle magazínu People nechal sídlo Adelaide Cottage v roce 1831 postavit král Vilém IV. pro svou manželku, královnu Adelaide. Má jít o romantické místo, které se kromě dvou velkých místností a čtyř ložnic honosí také francouzskými okny, několik krby nebo krytou verandu.

Témata: Princ William Kate Middleton