Putinova loutka, která chce natočit dokument o Donbasu? Steven Seagal přijel na Ukrajinu

Steven Seagal 3

Autor: ČTK

11. srpna 2022 20:25

Hvězda akčních amerických filmů Steven Seagal, který je v posledních letech známý i jako přívrženec ruského prezidenta Vladimira Putina, navštívil separatisty ovládanou část regionu Donbas na východě Ukrajiny.

Herec navštívil vězení Olenivka, kde nedávno přišla o život více než padesátka ukrajinských válečných zajatců. Kyjev a Moskva se přou, zda smrt 53 válečných zajatců v Olenivce zavinilo ukrajinské ostřelování věznice raketami americké výroby, jak tvrdí ruská verze, anebo zajatce povraždili ruští žoldnéři z tzv. Wagnerovy skupiny, a to výbuchem nálože umístěné uvnitř budovy, jak tvrdí ukrajinské úřady.

Na místě Seagalovi podle médií ukázali mimo jiné "střepiny amerických raket, potvrzující odpovědnost Kyjeva za masovou vraždu vlastních vojáků", uvedl o hercově návštěvě v Olenivce známý prokremelský moderátor Vladimir Solovjov. Seagal podle šéfa doněckých separatistů Denise Pušilina natáčí dokumentární film o Donbasu.

Seagal je přítelem ruského prezidenta Putina, kterého nazval "jedním z největších světových žijících lídrů", a podporuje připojení Krymu k Rusku. V listopadu 2016 mu Putin udělil ruské občanství a loni Seagal vstoupil do opoziční, ale přitom prokremelské strany Spravedlivé Rusko. V lednu 2016 již Seagal získal i srbské občanství, ponechal si ale i občanství americké.

Témata: Steven Seagal