Brada Pitta provází nehorázná smůla? Tomu se snad ani nechce věřit!

Brad Pitt 2

Autor: Pavel Krejčí, stars24.cz, ČTK

4. srpna 2022 17:00

V komediálním akčním thrilleru Bullet Train Brad Pitt v režii Davida Leitcha ztvárnil vyhořelého nájemného zabijáka pronásledovaného smůlou. Snímek o divoké jízdě napříč moderním Japonskem uvede distribuční společnost Falcon do kin v ČR 4. srpna.

Pod krycím jménem Beruška přijímá Pitt zakázku, která působí jako velice snadná, protože zahrnuje pouze vyzvednutí zásilky v japonském rychlovlaku. Předsevzetí Berušky, že začne své zakázky řešit bez použití násilí, však bere za své, když ve vlaku narazí na pestrou sestavu elitních zabijáků.

"Beruška prochází existenciální krizí. Příliš mnoho jeho posledních kšeftů skončilo neúspěchem a on začíná uvažovat o možnosti, že jediným, co měly všechny tyhle kšefty společného, je on sám. Myslí si, že se mu smůla začala lepit na paty v naprosto všech oblastech jeho života – ovlivnila i jeho práci a on se snaží najít způsob, jak to poklidným přístupem zvrátit," charakterizoval svoji postavu Pitt.

Jméno hlavního hrdiny Beruška je odkazem na pověst o Tentou-muši, což je japonský výraz pro berušku. Ta má má na zádech skvrnu za každý ze sedmi lidských hříchů. Tentou-muši nepřináší štěstí – hromadí jen veškerou smůlu, aby ostatní mohli žít poklidně a šťastně.

Diváci se vydají se snímkem Bullet Train na cestu mezi Tokiem a Kjótem s partou nelítostných zabijáků, přesto ve filmu neschází nadsázka a humor. "Snímkem prostupuje atmosféra neutuchající zábavy a svižných dialogů. Ale nejdůležitější pro mě bylo, že má dobře definované postavy, které dávají hercům prostor se skutečně projevit. Je to zábavný akční thriller s bláznivými, teatrálními postavami – a je to také meditace na téma osudu," uvedl režisér Leitch.

Příběh snímku Bullet Train spojuje dohromady sedm postav, jejichž cíle jsou vzájemně propojené, ale také protichůdné. V dalších rolích se objeví Aaron Taylorm-Johnson a Brian Tyree Henry jako zabijáci Mandarinka a Citron, Joey Kingová jako psychopatická intrikánka Prince, japonsko-britský herec a mistr bojových umění Andrew Koji v roli Kimury, Bad Bunny jako nelítostný Vlk nebo Sandra Bullocková v roli Marie, vynalézavé a oddané spolupracovnice Berušky.

"V dnešní době je těžké natočit originální film – ne pokračování nebo příběh o superhrdinech – ale my jsme se rozhodli této výzvě postavit," podotkl Leitch, který do světa filmu vstoupil jako kaskadér, vypracoval se na vedoucího kaskadérského týmu a choreografa, a následně se odhodlal projevit svůj revoluční režijní styl ve filmech Deadpool 2 nebo Atomic Blonde: Bez lítosti. Snímek Bullet Train natočil podle knihy Kotaro Isaky, jednoho z nejpopulárnějších a nejuznávanějších japonských autorů detektivek.

Témata: Brad Pitt