Sting konečně zahrál! Čeští fanoušci se včera dočkali hudební legendy

Gordon Matthew Thomas Sumner, známý spíš pod svým uměleckým jménem Sting, je anglický hudebník a občasný herec z Newcastle upon Tyne. Než se v roce 1985 vydal na sólovou dráhu, byl hlavním zpěvákem, skladatelem, a baskytaristou rockové skupiny sedmdesátých až osmdesátých let The Police.

Autor: Pavel Krejčí, stars24.cz

1. srpna 2022 8:38

Stinga nepochybně řadí lidé mezi velké hudební legendy, na scéně se objevuje několik desetiletí. Několik let doufali v jeho živé vystoupení čeští fanoušci. Konečně se dočkali včera večer.

Proč konečně? Legendární Brit měl totiž původně v zámeckém parku ve Slavkově u Brně zahrát už v roce 2019, kdy však byl zdravotně indisponován. Další dva plánované termíny pak zhatila pandemie nemoci covid-19. 

Sting nakonec vystoupil posledního červencového dne krátce po 20. hodině, čest mu předskakovat měla i česká hudební tělesa, konkrétně Lenka Nová & Petr Malásek a Vojtěch Dyk & B-Side Band. 

Program s podtitulem My Songs dával tušit, že kromě sólové tvorby zazní i písně z dob Stingova působení v The Police. Tak se také stalo, fanoušci si užili třeba skladbu Message in a Bottle.

Stinga bude možné v Česku zastihnout letos ještě jednou na podzim. O svátečním dni 28. října vystoupí se stejnou koncertní show v pražské O2 areně. 

Témata: Sting (zpěvák)