Elon Musk má problém? Řeší se údajný poměr s manželkou spoluzakladatele Googlu!

Elon Musk

Autor: stars24.cz, ČTK

26. července 2022 12:05

Šéf americké společnosti Tesla Elon Musk odmítá, že měl milostný vztah s Nicole Shanahanovou, manželkou spoluzakladatele firmy Google Sergeye Brina. List The Wall Street Journal (WSJ) v obsáhlém článku informoval, že se kvůli tomu rozpadlo přátelství obou mužů a že manželský pár podal žádost o rozvod.

Musk na twitteru zveřejnil odkaz na text z WSJ s komentářem, že jde o naprostý nesmysl. Dodal, že se s Brinem stále přátelí a že spolu byli i na večírku.

"Viděl jsem Nicole za tři roky jen dvakrát, pokaždé s mnoha dalšími lidmi kolem. Nic romantického," tweetoval Musk. Ten je v současné době nejbohatším člověkem světa, agentura Bloomberg jeho majetek ve svém indexu dolarových miliardářů vyčíslila na 242 miliard dolarů (5,8 bilionu Kč). Brin je podle stejného seznamu na osmém místě s odhadovaným majetkem 94,6 miliardy USD (2,3 bilionu Kč).

Deník s odvoláním na lidi obeznámené se záležitostí napsal, že Musk měl se Shanahanovou koncem loňského roku krátký románek. Podle listu to Brina přimělo, aby začátkem letošního roku podal žádost o rozvod, a ukončil tak dlouhé přátelství mezi oběma významnými zástupci technologického sektoru.

Brin Muskovi za finanční krize v roce 2008 poskytl zhruba 500.000 dolarů (v dnešním kurzu asi 12 milionů Kč), protože Tesla tehdy zápasila se zvýšením výroby. V roce 2015 dal Musk Brinovi jedno z prvních plně elektrických SUV z produkce automobilky Tesla.

V posledních měsících napětí mezi oběma muži a jejich týmy narůstá, tvrdí podle WSJ lidé obeznámení se situací. Brin dokonce nařídil svým finančním poradcům, aby prodali jeho osobní investice do Muskových firem, uvádějí někteří z těchto lidí. Americkému listu se ale nepodařilo ověřit, o jak velké investice jde a zda už se jich Brin případně i zbavil.

Akcie společnosti Tesla krátce po zahájení dnešního obchodování na burzovním trhu Nasdaq v New Yorku odepisovaly téměř jedno procento na 810 dolarů a v mírné ztrátě byl také index Nasdaq Composite. Akcie společnosti Alphabet, která je mateřským podnikem Googlu, na stejném trhu naopak více než jedno procento přidávaly a pohybovaly se kolem 110 dolarů.

Britský bulvární list Daily Mail vydal k Muskovi svůj vlastní článek nadepsaný It Musk Be Love, kde anglické slovo "must" ve slovní hříčce nahradil příjmením šéfa Tesly. Při rychlém čtení by to znamenalo "určitě je to láska". Uvádí tam výčet Muskových vztahů s ženami, mezi nimiž je i bývalá manželka hollywoodského herce Johnnyho Deppa Amber Heardová.

V době údajné aféry v prosinci už byli Brin a jeho manželka Nicole rozejití, ale stále spolu žili, uvádí WSJ. Musk v dalším tweetu napsal, že WSJ o něm a Tesle napsal tolik nesmyslů, že je přestal počítat.

Brin a Shanahanová mají uzavřenou předmanželskou smlouvu. Rozvodové vyrovnání by podle listu přesto mohlo činit až miliardu dolarů (asi 24 miliard Kč).

Témata: Elon Musk Google