Před rokem zemřel Milan Lasica (†81)! Takhle vypadal na jednom z posledních videí

Milan Lasica 2

Autor: ČTK, stars24.cz

17. července 2022 19:56

V pondělí to bude přesně rok, kdy zemřel ve věku 81 let slavný slovenský herec, dramaturg, moderátor, režisér a zpěvák Milan Lasica. Slováky i Čechy desítky let bavil svým jemným a inteligentním humorem.

Jako herec se Lasica proslavil zejména ve dvojici s Juliem Satinským, který zemřel v roce 2002. Spolu patřili k oblíbeným komikům po čtyři desetiletí a vytvořili celou řadu nezapomenutelných představení, včetně slavného kabaretního programu Ktosi je za dverami a her Deň radosti, Náš priateľ René či Jubileum. Spolu si tito milovníci ironie a improvizovaného dialogu zahráli i v několika filmech.

Milan Lasica se narodil 3. února 1940 ve Zvolenu, ale vyrostl v Bratislavě, kde vystudoval dramaturgii na Vysoké škole múzických umění (VŠMU). V 60. letech pracoval jako dramaturg Československé televize, poté byl několik let členem Divadla Na korze a v 70. letech působil na Nové scéně v Bratislavě. V 80. letech se stal uměleckým šéfem Štúdia S, které se v roce 1999 přejmenovalo na Štúdio L+S.

Před kamerou debutoval Lasica v roce 1961 v psychologické sondě do života posluchačů divadelní fakulty Vždy možno začať režiséra Jána Lacka a od té doby vytvořil několik desítek rolí, z těch novějších například ve filmu a seriálu Saturnin, komedii Výchova dívek v Čechách, adaptaci Hrabalova Obsluhoval jsem anglického krále či filmu Hanele. Zahrál si i v televizním detektivním seriálu Kriminálka Staré město. Se Satinským si zahráli v několika filmech, mimo jiné Srdečný pozdrav ze zeměkoule, Tři veteráni, Utekajme, už ide! či Vážení přátelé, ano.

Na internetu se v den jeho smrti objevilo video, které ho ukazuje jen pár dní před jeho skonem. Jde tak zřejmě o jedno z posledních videí, na kterém je herec zachycen.

Témata: Milan Lasica