Andy Fletcher (†60): Příčina smrti spoluzakladatele Depeche Mode odtajněna!

Depeche Mode

Autor: Libor Frýdl, stars24.cz

29. června 2022 19:14

Fanoušky kultovní britské kapely Depeche Mode zasáhla před několika týdny nečekaná rána. Ve věku 60 let zemřel Andy Fletcher, známý jako Fletch. Kapela nyní zveřejnila, co bylo příčinou skonu.

Kapela o úmrtí informovala koncem května na sociálních sítích. "Fletch měl srdce ze zlata a byl tu pro nás vždy, když jsme potřebovali podporu, diskuzi, pivo nebo se zasmát," poznamenali Depeche Mode. Hudebníci zároveň požádali fanoušky o respektování soukromí pozůstalých. 

Fletcher se narodil 8. července 1961 v Nottinghamu a na prahu dvacítky se stal jedním ze zakládajících členů kultovní kapely, která ještě za minulého režimu zavítala do Československa. Nikdy nepatřil k lídrům navenek, důležitý byl ale pro kapelu i díky své manažerské činnosti. 

Kultovní fanoušky proto zpráva o jeho smrti zasáhla, důvody skonu se ale nedozvěděli. Až doteď. Skupina po dohodě s rodinou zveřejnila příčinu smrti.

"Před několika týdny jsme od soudních lékařů obdrželi výsledek pitvy. Andyho rodina nás požádala, abychom se o něj s vámi nyní podělili. Andy ve svém domě 26. května překonal disekci aorty. Takže i když to bylo příliš, příliš brzy, odešel z přirozených příčin a bez dlouhého utrpení," uvedla kapela.

Témata: Depeche Mode