Princ Charles prozradil, co se mu na současné Británii nelíbí!

Princ Charles 3

Autor: Pavel Krejčí, stars24.cz

11. června 2022 21:40

Nemělo se to dostat na veřejnost, ale stalo se. Princ Charles, který se má výhledově stát králem, prozradil, co se mu na současné Velké Británii, konkrétně její politice, nelíbí.

V zemi nedávno vstoupil v platnost zákon umožňující posílat některé utečence nelegálně vstupující do Velké Británie do třetích zemí, konkrétně Rwandy. Kritice jej podrobily mezinárodní i nevládní organizace, nyní se přidal vážený člen královské rodiny. 

Podle některých britských médií označil v soukromí tyto plány za otřesné princ Charles. Následník trůnu se prý obává, že kontroverzní azylová politika zastíní summit Společenství (Commonwealthu) ve Rwandě, kde má koncem měsíce reprezentovat svou matku, královnu Alžbětu II.

"Uvedl, že ho tato politika nesmírně zklamala a že celý přístup vlády k této problematice považuje za otřesný," napsal list The Times.

Mluvčí prince nepopřel, že se k otázce deportací soukromě vyjadřoval. "Údajné soukromé konverzace s princem nebudeme komentovat, pouze zopakujeme, že princ zůstává politicky neutrální. O politických záležitostech rozhoduje vláda," konstatoval.

Témata: Král Charles III. (Karel III.) Velká Británie