Princ William: Po oslavách královnina jubilea překvapil v netradiční roli!

Princ William 3

Autor: stars24.cz, ČTK

9. června 2022 21:48

Britský princ William si tento týden vyzkoušel, jaké to je být kolportérem časopisu Big Issue, který běžně prodávají lidé bez domova. Lidé ho ve středu s červenou firemní kšiltovkou na hlavě a oblečeného ve vestě stejné barvy viděli prodávat v centru Londýna.

Britská BBC na svých internetových stránkách píše, že prodavači časopisu Big Issue pět výtisků dostávají zdarma, za každý další platí 1,5 libry (asi 43,5 koruny). Jeden pak na ulici stojí tři libry. Kolportéry jsou kromě bezdomovců dlouhodobě nezaměstnaní nebo lidé, kteří potřebují peníze, aby nesklouzli do dluhů.

Bývalý příslušník metropolitní policie Matthew Gardner na sociálních sítích napsal, že jeho švagr si prince Williama všiml a radoval se, že strávil "okamžik s naším budoucím králem, který je skromný a bez fanfár pomáhá těm, kteří to nejvíce potřebují". William muži nabídl časopis, ten mu ale řekl, že nemá hotovost. Princ ovšem vytáhl platební terminál.

Agentura Reuters k tomu napsala, že přenosné platební terminály se mezi bezdomovci uchytily kvůli tomu, že lidí, kteří u sebe nosí hotovost, v posledních letech ubylo.

Kancelář prince Williama se k jeho působení v roli kolportéra nevyjádřila.

Devětatřicetiletý princ William, vévoda z Cambridge, je po svém otci Charlesovi druhý v následnictví na britský trůn. Jeho matka, princezna Diana, Williama a jeho bratra Harryho brávala v rámci svých charitativních aktivit na návštěvy do center pro bezdomovce.

Témata: Princ William