Johnny Depp vs Amber Heard: Porota v soudním sporu rozhodla, nařídila odškodné 350 milionů!

Johnny Depp u soudu 7

Autor: ČTK, stars24.cz

1. června 2022 21:52

Porota v soudním sporu mezi Johnnym Deppem a Amber Heardovou dnes uznala herečku vinnou z pomluvy jejího bývalého manžela a zároveň částečně uznala její protistížnost týkající se vyjádření Deppova právníka. Porotci uložili Heardové za výroky o domácím násilí zaplatit odškodné v celkové výši 15 milionů dolarů (skoro 350 milionů Kč), zatímco Depp má vyplatit dva miliony.

Jádrem občanskoprávního sporu v americkém státě Virginie byl čtyři roky starý komentář publikovaný deníkem The Washington Post, v němž se Heardová označila za "veřejně známou tvář domácího násilí".

Depp v něm není jmenován, podle jeho právníků ale vyjádření vyznívalo jasně, neboť obvinění ze strany americké herečky už byla veřejnosti známá. Heardová v roce 2020 na žalobu svého exmanžela reagovala vlastní stížností kvůli tvrzením Deppova právníka, že veškerá její nařčení jsou falešná.

Sedmičlenná porota po zhruba 12 hodinách jednání dala Deppovi za pravdu v několika bodech ze zmíněného článku, které právníci hollywoodské hvězdy napadli.

Porotci při tom dospěli k závěru, že Heardová jednala se zlým úmyslem, když si ve svém textu mimo jiné stěžovala na "instituce" chránící muže obviněné z domácího násilí. Depp veškerá nařčení z fyzických útoků na svou bývalou manželku odmítá a naopak u soudu vykresloval o 22 let mladší herečku jako agresora.

Porotci nicméně uznali jako pomlouvačné také vyjádření jeho právníka Adama Waldmana, který označil obvinění Heardové za "hoax". Další dva body její žaloby porota odmítla.

Témata: Johnny Depp Amber Heard