Královna Alžběta uklidnila poddané: Zdraví stále slouží!

Královna Alžběta II. 3

Autor: Pavel Krejčí, stars24.cz

24. května 2022 17:47

Královna Alžběta loni přišla o manžela, poté začaly sužovat zdravotní problémy i ji. Poddaní si o ni proto v poslední době dělali starosti. Britská panovnice se však v těchto dnech opět ukázala na veřejnosti.

Alžběta v pondělí navštívila známou květinovou výstavu v londýnské čtvrti Chelsea a opět tak rozptýlila obavy veřejnosti o její zdraví před národními oslavami 70. výročí nástupu na trůn.

Panovnice se nechala povozit po dějišti každoroční květinové show pořádané Královskou zahradnickou společností ve speciálním vozítku, takže se mezi jednotlivými atrakcemi nemusela pohybovat pěšky.

V květnu přitom královna kvůli problémům s pohybem vynechala tradiční čtení vládního programu v parlamentu, zastoupil ji syn Charles. Už počátkem června přitom bude Británie slavit královnino platinové jubileum.

Buckinghamský palác už dříve oznámil, že královna chce navštívit několik souvisejících akcí. Minulý týden se překvapivě objevila na slavnostním otevření nové stanice londýnské dráhy Paddington Station na právě dokončené nové lince pojmenované na její počest Elizabeth line. Předminulý týden ji přilákala přehlídka koní a jezdecké představení nedaleko jejího windsorského hradu, na němž v posledních letech tráví většinu času.

Témata: Královna Alžběta II.