Johnny Depp a Amber Heard: Co drsného už u soudu zaznělo?

Johnny Depp 6

Autor: ČTK

20. května 2022 16:18

Manželstvím herce Johnnyho Deppa a Amber Heardové opět skončilo u soudu. Exmanžela svého někdejšího partnera obviňuje z domácího násilí, ten pro změnu tvrdí, že ho napadala ona. Podívejte se, co peprného už u soudu zaznělo.

Heardová několik týdnů po začátku soudního sporu na lavici svědků obvinila svého bývalého manžela Deppa z fyzických a sexuálních útoků, při nichž se podle svých slov obávala o život.

Snaží se ho vykreslit jako "muže dvou tváří", který se pod vlivem alkoholu a různých drog měnil v žárlivého agresora a násilníka, který si po vystřízlivění svoje činy nepamatuje, nebo za ně odmítá přijmout zodpovědnost.

Depp zase tvrdí, že herec své manželce nikdy fyzicky neublížil a že se fyzického napadání dopouštěla naopak Heardová, která se nyní snaží Deppa cíleně očernit.

Podle Heardové její manžel například hojně užíval drogy a alkohol a dostal se do agresivní nálady. Uvedla, že při jedné příležitosti na ni začal slovně a fyzicky útočit, mimo jiné ji škrtil, strkal do ní a udeřil ji do obličeje.

Depp ve své dřívější výpovědi řekl, že svou manželku nikdy neuhodil a z agrese obvinil ji. Tvrdí například, že po něm Heardová jednou hodila lahev vodky a způsobila mu ránu, která se následně jen velmi obtížně hojila.

Heardová pro změnu řekla, že si herec prst poranil, když vytrhl ze stěny telefon a mrštil jím přes pokoj. Lahev s vodkou při hádce podle svých slov rozbila o zem, což celou hádku vyostřilo.

Oba nicméně potvrdili, že Depp po zranění začal psát na stěny vzkazy směsí své krve a barvy, v nichž Heardovou mimo jiné obviňoval z nevěry.

Heardová herce ve své výpovědi obvinila rovněž ze sexuálního zneužití. Během hádky v Austrálii ji Depp údajně začal škrtit, strhl jí noční košili a chtěl ji znásilnit lahví. 

Depp ji údajně fyzicky napadal dlouhodobě a žádal po ní, aby nenatáčela další filmy. Vadilo mu prý také, když měla mít při natáčení sexuální scénu nebo se měla líbat s jiným hercem. 

Herečka se podle svých slov také při hádkách obávala o svůj život. "Pomyslela jsem si: Tohle bude moje smrt. On mě teď zabije. On mě zabije a ani si to neuvědomí," popsala svoje myšlenky při jedné z údajných potyček, při nichž byl podle ní Depp opilý a pod vlivem drog.

Depp také údajně při jedné hádce nakreslil na jeden z obrazů v domě obrázek mužského přirození, což si herec nevybavil. Vzpomněl si však, že po této jejich potyčce zůstal kus šálku či talíře zaražený v televizní obrazovce.

Témata: Johnny Depp Amber Heard