Hádka hvězd! Sousedé Jimmy Page a Robbie Williams prožívají peklo kvůli stavbě bazénu!

Robbie Wiliams

Autor: ČTK, stars24.cz

30. května 2018 15:29

Bývalý kytarista skupiny Led Zeppelin Jimmy Page v úterý zaznamenal malé vítězství v táhlém sousedském sporu se zpěvákem Robbie Williamsem ohledně výstavby na Williamsově pozemku. Londýnské úřady odložily schválení plánu vyhloubit u Williamsova domu rozsáhlé sklepení s bazénem, informovala britská média. Page má za to, že výkop by nenávratně poškodil jeho rezidenci.

Legendární britský kytarista bydlí na západě Londýna v luxusní čtvrti Kensington v domě Tower House, který patří na stejný seznam významných britských staveb jako například Buckinghamský nebo Westminsterský palác. Williams se před lety nastěhoval na vedlejší adresu a kvůli plánovaným změnám na pozemku se s ním Page pře už asi pět let.

"Jsem tady kvůli žádosti, abyste učinili všechna opatření nutná k ochraně Tower House před hrozbou škody, které čelí," řekl v úterý Page radním na kensingtonské radnici. Výbor pro územní plánování následně pozdržel vydání povolení pro Williamse. "Myslím, že odložení bylo velmi dobrým rozhodnutím," řekl Page podle webu deníku The Guardian.

Radní chtějí před schválením plánů na podzemní prostor právní záruky, že bude nezávisle sledována intenzita vibrací a přesun půdy. Také navrhují zvážit ochranná opatření, například použití výhradně ručních nástrojů. Williamsovi zástupci ujistili, že jakákoli činnost by byla v souladu s přísnými regulemi.

Témata: Robbie Williams Jimmy Page