Rammstein ovládli Prahu: Dva koncerty přilákaly desítky tisíc lidí!

Rammstein se vrací do Prahy (foto: Bryan Adams)

Autor: Pavel Krejčí, stars24.cz

17. května 2022 11:21

Rammstein dvěma koncerty v Praze odstartovali evropské turné, na vystoupení v neděli a pondělí dorazily desítky tisíc lidí. Nyní si obyvatelé Letňan konečně oddechnou.

Vystoupení se totiž konala v areálu letňanského letiště a kromě hlasité hudby došlo i na doprovodné efekty včetně ohňů. Jen na nedělní úvodní koncert dorazilo podle pořadatelů 60 tisíc lidí. 

Místní navíc museli počítat s dopravními komplikacemi, pražská policie zavedla kvůli koncertům adekvátní bezpečnostní opatření, která se týkala především právě dopravy. Od poledních hodin až do zhruba 23:00 byly ulice v bezprostředním okolí letiště uzavřené pro veškerou dopravu.

Sobotní koncert byl jednou z akcí s největším počtem diváků v letňanském areálu vůbec. V roce 2019 zde dva koncerty britského zpěváka Eda Sheerana přilákaly celkem 150 tisíc diváků, na první z nich přišlo téměř 80 000 lidí.

Tabulce největších koncertů v Praze vévodí vystoupení Rolling Stones ze srpna 1995, na Strahovský stadion tehdy dorazilo na 130 tisíc diváků.

Témata: Rammstein