Boris Becker skončil ve vězení! Jeho rodina je v šoku!

Boris Becker

Autor: ČTK

2. května 2022 20:29

Trojnásobný wimbledonský vítěz Boris Becker skončil na dva a půl roku ve vězení. Bývalý německý tenista byl v Londýně, kde žije, odsouzen za maření insolvenčního řízení.

Šestinásobný grandslamový šampion Becker byl 8. dubna uznán vinným ve čtyřech z 24 bodů obžaloby. Čtyřiapadesátiletý tenista vinu popíral a proti verdiktu se může odvolat. Trest ale musí nastoupit ihned.

Becker byl odsouzen za provinění v insolvenčním řízení, jež probíhalo od roku 2017. Uznán vinným byl mimo jiné z neposkytnutí veškerého soupisu majetku a tajení dluhů. Už v roce 2002 byl Becker u soudu v Mnichově odsouzen k podmíněnému trestu a pokutě za daňové úniky.

Becker po svém bankrotu převedl stovky tisíc liber ze svého obchodního účtu na jiné účty, mezi něž patřily účty bývalé manželky Barbary a tehdejší manželky Lilly, s níž se rozváděl. Také nepřiznal nemovitost v Německu, bankovní půjčku 825.000 eur a podíl v technologické firmě.

Jeho exmanželka Lilly je z rozsudku v šoku. "Je to pro nás šok, nikdo nečekal, že půjde sedět," řekla televizi RTL s tím, že nikoho nezabil. "je to otec, pro mě a pro Barbaru bývalý manžel," posteskla si.

Témata: Boris Becker