Johnny Depp a jeho soudy s exmanželkou: O co v nich vlastně jde?

Johnny Depp 4

Autor: Libor Frýdl, stars24.cz

15. dubna 2022 9:29

U soudu v americké Virginii pokračuje soud ohledně manželství herce Johnnyho Deppa a Amber Heardové, která exmanžela obviňuje z domácího násilí. Paradoxně přitom o násilí jako takové vlastně u soudu nejde.

V USA se Depp soudí kvůli komentáři Heardové publikovaném v roce 2018 deníkem The Washington Post, v němž se texaská herečka označuje za "veřejně známou tvář domácího násilí". Podle Deppova právního týmu bylo jasné, co tím Heardová říká, ačkoli svého exmanžela v textu nejmenovala. Právník Benjamin Chew řekl, že herečka se rozhodla "lhát o svém manželovi pro svůj osobní zisk" a "navždy" tím změnila Deppovu reputaci a jeho život.

Herec, kterého proslavily excentrické postavy ve filmech jako Střihoruký Edward, Piráti z Karibiku nebo Karlík a továrna na čokoládu, se u soudu domáhá kompenzace ve výši 50 milionů dolarů (přes 1,1 miliardy Kč). Heardová reagovala vlastní stížností a žádá dvojnásobnou sumu.

Podle jejího zástupce Rottenborna v aktuálním procesu není rozhodující to, že jeho klientka zažila "děsivé" týrání, nýbrž relativně přímočará otázka týkající se prvního dodatku americké ústavy a svobody projevu. "Tým pana Deppa se z tohoto případu bude snažit udělat telenovelu. Proč? Tím si nejsem úplně jistý, protože důkazy pro pana Deppa nejsou pěkné," řekl. Jeho kolegyně porotcům popsala cestu manželů do Austrálie v roce 2015, kdy údajně Depp vláčel Heardovou po podlaze, mlátil ji a "penetroval ji lahví od alkoholu".

Proces se podle zpravodajského webu BBC může protáhnout na šest týdnů. Jako svědci během něj mají vystoupit některé další celebrity včetně herců Jamese Franca a Paula Bettanyho či podnikatele Elona Muska.

Témata: Johnny Depp