Alec Baldwin: Co dnes dělá herec, který omylem zabil kameramanku?

Alec Baldwin 3

Autor: ČTK

24. března 2022 20:56

Americký herec Alec Baldwin se po zhruba pěti měsících vrací k natáčení. Herec vystoupí ve dvou filmech, které se realizují v Římě. Informovala o tom agentura ANSA a server magazínu Variety s odkazem na producenty. Baldwinův zástupce se k informaci nevyjádřil. V říjnu střela z pistole, kterou držel Baldwin, zabila při natáčení westernu Rust hlavní kameramanku Halynu Hutchinsovou.

O účasti na římském natáčení informovali filmoví producenti Minerva Pictures a ILBA. Natáčení již začalo a bude trvat zhruba dva týdny. Režisérem je italský filmař Francesco Cinquemani, který Baldwina obsadil do své prvotiny z roku 2015 Andron - The Black Labyrinth.

Do realizaci filmů jsou zapojeni i Baldwinovi bratři Wiliam a Daniel či irská herečka Elva Trillová. Podle producentů, které cituje server magazínu Variety, Alec Baldwin přicestuje do italské metropole v sobotu.

Pro amerického herce se podle tisku jedná o první natáčení od konce října, kdy střela z pistole, kterou držel v ruce, zabila hlavní kameramanku Hutchinsovou a poranila režiséra Joela Souzu. Policie herce z ničeho neobvinila, Baldwin ale čelí několika žalobám od členů štábu a finanční odškodné po něm žádá i rodina zesnulé kameramanky.

Témata: Alec Baldwin