Elton John stále trpí zdravotními problémy. Musí na operaci!

Elton John 3

Autor: ČTK, stars24.cz

23. března 2022 18:49

Někdejší bizarní kostýmy, paruky a brýle se stěrači vyměnil Elton John s léty za "klidnější" vyšívaná saka a barevné brýlové obroučky. Legendární britský skladatel, zpěvák a pianista, narozený 25. března 1947, zůstává fenomenálním hudebníkem i po půlstoletí své kariéry.

Výrazné melodie a lyričnost jeho romantických balad mu zajistily pověst jednoho z největších hitmakerů všech dob. Za hudbu k filmu Lví král dostal Oscara. Za služby v hudbě a dobročinnost jej britská královna v roce 1998 povýšila do šlechtického stavu.

V poslední době však Johna trápí zdravotní problémy, vloni v září oznámil, že odkládá evropskou část svého turné na rok 2023.

Čeká ho totiž operace zraněné kyčle. John měl vloni vystoupit v několika evropských městech včetně Mnichova, Paříže či Londýna v rámci svého rozlučkového turné s názvem Farewell Yellow Brick Road.

V České republice zpěvák odehrál svůj poslední koncert v květnu 2019 ve vyprodané O2 aréně. Turné, které by mělo být jeho posledním, zahájil 8. září 2018 v Allentownu v Pensylvánii. Šňůru přibližně 300 koncertů pak v březnu 2020 přerušila pandemie covidu-19.

Témata: Elton John