Rána pro Gotta? Psychické problémy vyústily v pokus o sebevraždu!

Timo Tolkki

Autor: Libor Frýdl, stars24.cz

22. května 2018 13:14 | Aktualizováno: 22. května 2018 20:17

V rodině Karla Gotta málem došlo k tragédii. Jeho zeť, slavný kytarista Timo Tolkki, roky bojoval se silnými depresemi. Nakonec si málem sáhnul na život!

"Na jaře roku 2004 jsem se psychicky sesypal a musel jsem být hospitalizován. V následujících letech jsem chtěl několikrát spáchat sebevraždu! Mnohokrát jsem byla na pokraji toho si sáhnout na život. Bylo to hrozné!," přiznal Tolkki podle Blesku.

"Měl jsem velmi bouřlivé dětství, od kterého mám psychické potíže. Tam to všechno začalo," prozradil dále v knize s názvem Osamělost tisíciletí. Sám následně přiznal, že by ho ani v nejdivočejších snech nenapadlo, že by se lidé mohli o jeho knihu zajímat.

Gottova sestra Dominika ale jeho problémy nedokázala zvládat, a proto se odstěhovala z Finska zpět do Česka. "I když má světlá a klidná období, nikdy nikdo neví, kdy pohroma zase vypukne. Proto odcházím, ačkoliv je mi ho nesmírně líto. Ale nechci si zničit zbytek svého života,“ řekla tehdy Blesku.

Timo Tolkki se narodil 3. března 1966 a během své hudební kariéry vystřídal několik kapel jako kytarista. Nejznámější je jeho angažmá v jedné z nejslavnějších kapel na světě, metalové skupiny Stratovarius.

Témata: Karel Gott Timo Tolkki