Královna Alžběta se nenechá zastavit ani covidem! Co bude tento týden dělat?

Královna Alžběta II. 4

Autor: Libor Frýdl, stars24.cz, ČTK

21. února 2022 20:37

Britská královna Alžběta II., která měla pozitivní test na koronavirus, bude tento týden schůzky vyřizovat na dálku. Chystá se i na telefonický rozhovor s premiérem Borisem Johnsonem, oznámil Buckinghamský palác den po oznámení o nakažení panovnice.

Palác v neděli oznámil, že 95letá královna má příznaky jako při mírném nachlazení a že bude vykonávat "lehké povinnosti" na hradě Windsor. Dnes Buckinghamský palác upřesnil, že ve středu by se měl uskutečnit i každotýdenní rozhovor s premiérem a že chystá i další virtuální diplomatické audience se zahraničními velvyslanci.

Alžběta II. je proti covidu-19 třikrát očkovaná. Covid-19 nedávno prodělal i královnin syn a následník trůnu Charles a jeho manželka Camilla. Protože se Charles před pozitivním testem setkal i s Alžbětou, spekulovalo se, jestli se panovnice také nemohla nakazit. Zda však nemoc skutečně dostala od svého syna, není jasné.

"Jsem si jistý, že mluvím za všechny, když popřeji Jejímu Veličenstvu královně brzké uzdravení z covidu a rychlý návrat k plnému zdraví," napsal Johnson v neděli na twitteru.

Témata: Královna Alžběta II.