A jak to bylo dál? Pokračování slavného Sexu ve městě se blíží do finále!

A jak to bylo dál 3

Autor: Markéta Bartošíková, stars24.cz

30. ledna 2022 17:11

A jak to bylo dál (2021) navazuje na kultovní seriál Sexu ve městě vysílaného v letech 1998-2004 (z produkce HBO). V devadesátých letech vzbuzoval seriál velké emoce opírající se o ženskou sexualitu, módu a hledání toho pravého. Hlavní postavy seriálu Carrie (Sarah Jessica Parker), Samantha (Kim Cattrall), Miranda (Cynthia Nixon) a Charlotte (Kristin Davis) se staly zdrojem věčné inspirace a úvah. Nová kapitola Sexu ve městě se však s velkým nadšením diváků nesetkala a nyní se blíží do finiše!

Sex bez Samanthy? Smrt Božského? Sbohem a děkuji!

Seriál Sex ve městě skončil v roce 2004. V roce 2008 a 2010 jsme se dočkali pokračování v podobně dvou celovečerních filmů. 9. prosince 2021 vypustilo HBO GO první dva díly pokračování seriálu s názvem A jak to bylo dál. A hned bylo jasné, že to nebude fungovat jako dřív. Nejenže v aktuálním pokračování chybí legendární Samantha Jones, bez které je seriál méně peprný, ale smrt pana Božského (Chris Noth) definitivně uzavřela princip celého Sexu ve městě. Srdceryvně si vyjádřili i fanoušci seriálu: ,,Carrie byla vždycky trochu mimo, ale zavolat ambulanci by snad zvládla.“

Nová kapitola – nic pro devadesátky!

Odchodem Samanthy zmizel sex a zůstalo jen město. Město se třemi kamarádkami (Carrie, Miranda, Charlotte), které nejsou tak silné charaktery, aby seriál utáhly. Je zřejmé, že A jak to bylo dál už není pro devadesátkové děti, ale pro současnou generaci. Otázkou je, jestli prosazování LGBT komunity není kontraproduktivní. Navíc chybí autentické vnitřní monology, kouzlo New Yorku. A? Jak jinak, než Cosmopolitan! Vyhrocený příběh žen ve středním věku se blíží do svého finále. Už 3. února spustí HBO GO poslední 10. epizodu a my jsme zvědaví, jak dopadnou osudy hlavních hrdinek Carrie, Mirandy a Charlotte. Co myslíte?

Témata: celebrity seriál Sex ve městě Sarah Jessica Parker Kim Cattrall Chris Noth