Harry a Meghan se přidali do boje proti dezinformacím na Spotify!

Princ Harry se svou Meghan 6

Autor: Libor Frýdl, stars24.cz

30. ledna 2022 17:14

Princ Harry a vévodkyně Meghan se ohradili proti praktikám streamovací platformy Spotify. Podobně jako jiným umělcům, i jim vadí tolerance podcastů šířících dezinformace.

Vévoda a vévodkyně ze Sussexu podle serveru Guardian uvedli, že jsou znepokojeni dezinformacemi o nemoci covid-19, které se objevují na Spotify. Podobně jako dalším umělcům, i jim vadí především show Joe Rogana.

Na rozdíl od hudebníků ale svou spolupráci se streamovací platformou končit nehodlají. Dvojice, která v roce 2020 podepsala víceleté podcastové partnerství, je nadále "odhodlána pokračovat ve spolupráci".

Proti Spotify se ohradilo několik umělců. Kanadská písničkářka a kytaristka Joni Mitchellová chce, aby největší hudební streamovací platforma Spotify z nabídky stáhla veškerou její hudbu. Reagovala tak podobně jako folkrockový písničkář Neil Young na dezinformace o covidu-19, které se podle nich na platformě šíří.

Legendární hudebník začátkem týdne vyjádřil nespokojenost s tím, že Spotify dává výsadní prostor autorovi podcastů Joeovi Roganovi, který podle Younga šíří nebezpečné dezinformace o vakcínách proti covidu-19. Young kvůli tomu požádal o stažení svých skladeb z platformy s tím, že na ní nechce být spolu s Roganem. Spotify mu vyhověla a jeho hudbu přestala nabízet.

Témata: Princ Harry Meghan Markle