Jeho oblečení nosili Douglas, Nicholson, Hanks, Al Pacino i Belmondo. Zemřel Nino Cerruti (†91)!

Nino Cerruti

Autor: Libor Frýdl, stars24.cz, ČTK

15. ledna 2022 21:42

Ve věku 91 let dnes zemřel známý italský módní návrhář a podnikatel Nino Cerruti. Informovala o tom agentura AFP s odvoláním na italská média.

Do oděvnického průmyslu vstoupil Nino Cerruti v 50. letech minulého století a v roce 1967 založil v Paříži svůj vlastní módní dům. Navrhoval módní řady pro ženy i pro muže, jeho specialitou byly vlněné obleky, které se snažil přizpůsobit tak, aby byly pohodlné pro každodenní nošení. V roce 1978 módní dům Cerruti vstoupil rovněž na trh s parfémy.

V 80. letech zahájil Cerruti spolupráci s filmovým průmyslem. Jeho oblečení nosili Michael Douglas, Jack Nicholson, Tom Hanks, Bruce Willis, Sharon Stoneová, Julia Robertsová, Robert Redford, Harrison Ford, Al Pacino či Jean-Paul Belmondo. Cerruti se rovněž stal oficiálním návrhářem pro tým Ferrari závodící ve Formuli 1.

V letech 1964 až 1970 pracoval pro Cerrutiho návrhář Giorgio Armani, který později založil své vlastní světoznámé módní impérium. V roce 2000 Cerruti 51 procent své firmy prodal a od té doby se v podnikání soustředil převážně na provoz rodinné textilní továrny v severoitalském městě Biella v regionu Piemont. Zemřel v nedalekém městě Vercelli v nemocnici, kam byl převezen na operaci kyčle, uvedl italský deník Corriere della Sera.

"Smrt Nina Cerrutiho mě bolestně zasáhla. Odešel gigant italského podnikání," napsal na twitteru náměstek italského ministra pro hospodářský rozvoj Gilberto Pichetto. “Vždy si ho budu pamatovat pro jeho intuici, zručnost a předvídavost, díky nimž italskou módu celosvětově proslavil," dodal.

Témata: Nino Cerruti