Zemřela známá americká herečka Betty White (†99)!

Herečka Betty White

Autor: Libor Frýdl, stars24.cz, ČTK

31. prosince 2021 22:12

Necelé tři týdny před svými stými narozeninami zemřela americká herečka Betty Whiteová. Informoval o tom dnes časopis People s odvoláním na jejího agenta. Herečka, jejíž kariéra se rozpínala přes osm desetiletí, nejvíce proslula díky roli v seriálu z přelomu 80. a 90. let The Golden Girls o čtveřici postarších dam, které si v Miami užívají podzim života.

"Třebaže Betty měla brzy oslavit 100 let, myslel jsem si, že bude žít věčně," řekl časopisu People hereččin agent a blízký přítel Jeff Witjas.

V zábavním průmyslu, který se orientuje na mládí a kde se kariéra herečky po čtyřicítce může chýlit ke konci, byla Whiteová anomálií, napsala agentura Reuters. Whiteová byla hvězdou v šedesáti a fenoménem popkultury v osmdesáti a devadesáti letech.

"Je neuvěřitelné, že jsem stále v oboru a že to se mnou stále snášíte," řekla Whiteová při vystoupení na slavnostním předávání cen Emmy v roce 2018, kdy byla oceněna za svou dlouhou kariéru. "Je neuvěřitelné, že můžete mít dlouhou kariéru tak dlouho a lidé to stále snášejí. Kéž by to tak bylo i doma," dodala.

Témata: Betty White