Freddie Mercury a Vánoce: Bizarní zvyk souvisel se zvířaty!

Freddie Mercury během Live Aid 3

Autor: Pavel Krejčí, stars24.cz

26. prosince 2021 20:40

Freddie Mercury zemřel před 30 lety, na den přesně měsíc před Štědrým dnem. Vánoční svátky jinak trávil poměrně zvláštním způsobem. Jaký zvyk se v jeho domácnosti dodržoval?

V listopadu jsme si připomněli výročí 30 let od smrti Freddieho Mercuryho. Legendární zpěvák zemřel kvůli zdravotním potížím 24. listopadu, tedy měsíc před Vánocemi roku 1991. Dokud byl ještě plný sil, dodržoval o svátcích jeden pozoruhodný zvyk.

Souvisel s jeho láskou ke zvířatům, konkrétně ke kočkám. Těch měl za celý život celkem 10, jmenovaly se třeba Tiffany, Dorothy, Goliath, Lily nebo Delilah, které dokonce věnoval píseň na posledním albu kapely Queen, které vyšlo před jeho smrtí.

O Vánocích měly kočky dokonce připravené vánoční ponožky, do kterých jim Freddie naděloval vánoční dárky, ve většině případů šlo o hračky a pamlsky.

S Queen navíc v roce 1984 nahrál vánoční skladbu Thank God It’s Christmas, kterou dodnes slyšíme o svátcích znít z reproduktorů. Jejími autory však byli kytarista Brian May a bubeník Roger Taylor.

Témata: Freddie Mercury skupina Queen