Ed Sheeran a Elton John stvořili hit internetu! Novou vánoční píseň už viděly miliony lidí!

Ed Sheeran 3

Autor: Libor Frýdl, stars24.cz, ČTK

5. prosince 2021 18:29 | Aktualizováno: 5. prosince 2021 22:00

Britští zpěváci Ed Sheeran a Elton John společně nazpívali vánoční singl s názvem Merry Christmas. Podle sázkových kanceláří je jedním z favoritů na hudební hit letošních Vánoc. Během dvou dní už song vidělo bezmála 10 milionů lidí.

Hudebníci, které dělí více než 40 let, v klipu mají červenozelené oblečení, zpívají u červeného klavíru ve vánočně vyzdobeném obývacím pokoji nebo se projíždějí po sněhu na saních.

Melodii společně napsali John a Sheeran, kteří pro letošní Vánoce vytvořili celkem tři písně. Zveřejnění klipu předcházelo několik upoutávek, ve kterých odkazovali na starší vánoční hity nebo scénu z filmu Láska nebeská.

Výtěžek z prodeje singlu během svátečního období si rovným dílem rozdělí charitativní organizace obou hudebníků. Sheeranova Suffolk Music Foundation finančně podporuje mladé hudebníky do 18 let, například příspěvkem na nákup hudebních nástrojů.

The Elton John AIDS Foundation pořádá vzdělávací programy, snaží se o prevenci nemoci AIDS a podporuje lidi nakažené virem HIV.

Témata: Ed Sheeran Elton John