Baldwin se slzami v očích: Vinu za smrt kameramanky necítím!

Alec Baldwin 3

Autor: Libor Frýdl, stars24.cz, ČTK

5. prosince 2021 16:15

Americký herec Alec Baldwin v rozhovoru se stanicí ABC prohlásil, že se necítí být zodpovědný za úmrtí kameramanky Halyny Hutchinsové, kterou omylem zastřelil v říjnu při natáčení filmu Rust. Domnívá se rovněž, že za její smrt nebude trestně stíhán. Hlavní otázkou podle něj zůstává, kdo dal ostrý náboj do pistole používané při natáčení.

"Mám pocit, že někdo je zodpovědný za to, co se stalo, ale vím, že to nejsem já. Zabil bych se, pokud bych se domníval, že za to jsem zodpovědný, a to neříkám lehkomyslně," řekl herec v rozhovoru s moderátorem Georgem Stephanopoulosem. První úryvky z něj televize ABC zveřejnila už ve středu, Baldwin v nich prohlásil, že nezmáčkl spoušť zbraně, z níž následně vyšla smrtící rána.

"Zbývá vyřešit jen jednu otázku, a to odkud se vzala ta ostrá nábojnice," řekl dále herec, který hrál ve filmu hlavní roli a zároveň jej také produkoval.

Baldwin tvrdí, že mu Hutchinsová sama řekla, ať zbraň míří směrem na její rameno kvůli jednomu záběru. Stephanopoulos hercovi řekl, že podle názoru řady lidí by člověk při natáčení neměl nikdy mířit na nikoho zbraní. "Ledaže by ten někdo byl kameramankou, která mi říká, kam mám mířit zbraní kvůli úhlu jejího záběru," řekl Baldwin.

Baldwin při rozhovoru několikrát propukl v pláč a o Hutchinsové řekl, že to byl "někdo, koho měli všichni moc rádi, a obdivovali ji všichni, kteří s ní pracovali". Poznamenal, že rozhovor poskytuje, aby vyvrátil některé pochybné představy, které o incidentu kolují u veřejnosti.

"Chci se ujistit, že to nevyzní tak, že já jsem tady tou obětí, protože oběti jsou tady dvě," řekl pak herec s odkazem na Hutchinsovou a režiséra Joela Souzu, který byl postřelen do ramena.

Témata: Alec Baldwin