Královna Alžběta opět zamířila do společnosti, na velkou slavnost královské rodiny!

Královna Alžběta II. 5

Autor: Libor Frýdl, stars24.cz, ČTK

21. listopadu 2021 21:58

Britská královna Alžběta II. se dnes osobně zúčastnila křtu dvou svých pravnuků v areálu hradu Windsor. Rodinná událost byla teprve druhou příležitostí, kdy se pětadevadesátiletá panovnice objevila na veřejnosti od doby, kdy koncem října strávila den v nemocnici, napsala agentura Reuters.

Soukromý křestní obřad uspořádaly společně dvě královniny vnučky - princezna Eugenie, dcera prince Andrewa, a Zara Tindallová, dcera princezny Anny. Princezně Eugenii se letos v únoru narodil prvorozený syn August Phillip, Zara Tindallová se stala trojnásobnou matku v březnu, kdy se jí po dvou dcerách narodil syn Lucas. Královna má ještě dvě mladší pravnoučata - v červnu do rodiny přibyla dcera prince Harryho a jeho manželky Meghan, která dostala jméno Lili. V září se princezně Beatrice narodila dcera Sienna.

Královna Alžběta byla krátce hospitalizována ve středu 20. října. Podle Buckinghamského paláce se jednalo o běžná vyšetření. Lékaři jí poté nařídili klidový režim.

Panovnice se 14. listopadu ze zdravotních důvodů nezúčastnila tradiční ceremonie k uctění vojáků padlých ve světových válkách, o tři dny později ale na hradě Windsor přijala náčelníka generálního štábu a poradce ministerstva obrany Nicka Cartera.

Témata: Královna Alžběta II.