Miro Žbirka (†69): Pohřeb půjde sledovat i online! Víme kde!

Miro Žbirka 4

Autor: Libor Frýdl, stars24.cz, ČTK

12. listopadu 2021 17:27 | Aktualizováno: 12. listopadu 2021 22:00

Poslední rozloučení s muzikantem Miroslavem Žbirkou bude ve strašnickém krematoriu v pátek 19. listopadu od 14:00. Z důvodu platných nařízení bude vstup na rozloučení umožněn pouze pozvaným osobám. Přesto se na pohřeb bude moci podívat každý!

Veřejnost se bude moci s Mekym rozloučit v prostoru před obřadní síní, kde bude kondolenční kniha. Přenos z obřadu bude zajištěn prostřednictvím obrazovek a přímého přenosu na oficiálním facebookovém profilu Mira Žbirky.

Legendární slovenský zpěvák, skladatel a kytarista Miroslav Žbirka je známý coby autor melodických písní jako Biely kvet, Atlantída, Nemoderný chalan, Katrin či Co bolí. Za dobu svého více než čtyřicetiletého působení na hudební scéně se proslavil jako sólový interpret písní, které si ale také sám skládal.

Vydal přes tři desítky desek v Česku, na Slovensku a v Německu, koncertoval téměř po celém světě a se slovenskou zpěvačkou Marikou Gombitovou si zahrál také v muzikálu Neberte nám princeznu. S Gombitovou ho pojilo také celoživotní přátelství, byl jí oporou po jejím těžkém úraze, který ji doživotně upoutal na invalidní vozík a k nejoblíbenějším Žbirkovým písním patří také duet s ní nazvaný V slepých uličkách. Po letech na něj navázali písní Nespálme to krásne v nás.

Témata: Miro Žbirka