Alec Baldwin v tom není sám: Smrtelných nehod při natáčení už bylo více!

Alec Baldwin

Autor: Pavel Krejčí, stars24.cz

22. října 2021 11:17 | Aktualizováno: 22. října 2021 22:05

Světem dnes otřásla zpráva o incidentu při natáčení, kdy hollywoodský herec Alec Baldwin zastřelil kameramanku. Zní to hrozivě, ale pravdou je, že v minulosti už zemřelo během procesu vzniku filmů několik lidí.

Notoricky známý je případ amerického herce Brandona Leeho, syna filmové hvězdy mistra bojového umění kung-fu Bruce Leeho. Letos od jeho tragické smrti uplynulo již osmadvacet let.

Lee byl při natáčení jedné ze scén gotického thrilleru Vrána, ve které měl být zabit hlavní hrdina a jeho milenka, zasažen střelou ráže 44 milimetrů z rekvizitní zbraně, v níž uvázl ostrý náboj. Život už mu nezachránila ani operace. 

Již v říjnu 1984 zemřel při natáčení seriálu Cover Up Jon-Erik Hexum. Do hlavy se střelil rekvizitní zbraní, v níž byl náhodou ostrý náboj. Hexum si krátil čekání ruskou ruletou s revolverem Magnum 44. V nemocnici zraněním podlehl.

Ještě o šestnáct let dříve přišla v Kalifornii o život herečka Brenda Lee Meinsenheimerová. Natáčela reklamu na Pontiac, když se uvolnila kamera na natáčecím autě, co jelo před ní a kameramanem Raffaelem Johnem Espositem, a proletěla předním sklem jejich auta.

Témata: Alec Baldwin Brandon Lee