Vary a konečná! Michael Caine oznámil odchod do důchodu. Co bude dělat?

Britský herec Michael Caine

Autor: Pavel Krejčí, stars24.cz, ČTK

16. října 2021 20:35

Anglický herec a spisovatel Michael Caine oznámil odchod do hereckého důchodu. V rozhovoru s rozhlasovou stanicí BBC Radio 5 Live řekl, že komedie Bestsellery, v níž hraje mrzutého stárnoucího spisovatele a kterou letos představil na filmovém festivalu v Karlových Varech, je patrně jeho posledním filmem. Místo hraní bude psát.

"Paradoxně se ukázalo, že je to opravdu moje poslední role," řekl Caine. "Dva roky jsem totiž nepracoval a mám problémy s páteří, které se podepisují na mých nohách. Nemůžu tedy moc dobře chodit," rozvedl 88letý držitel dvou Oscarů.

Dodal, že "napsal několik knih, které vyšly a slavily úspěch". "Takže teď už nejsem herec, ale spisovatel, což je příjemné, protože jako herec musíte vstát v půl šesté a jít do studia. Ale jako spisovatel můžete začít psát, aniž byste vstali z postele," dodal.

Ve filmu Bestsellery, který natočila americká režisérka Lina Roesslerová jako svůj celovečerní debut, se Caine vydává na poslední turné, aby zachránil krachující nakladatelství. Americká herečka Aubrey Plazaová ve filmu hraje energickou mladou ženu, dědičku tohoto kdysi proslulého nakladatelského domu. Film se natáčel v roce 2019 v Montrealu.

Caine v rozhovoru řekl, že už dva roky nedostal žádnou nabídku, a připomněl svůj vysoký věk. "Scénářů s osmaosmdesátiletým hercem není mnoho," konstatoval.

Témata: Michael Caine