Kanye West prodává svůj majetek! Za ohromné částky!

Kanye West 2

Autor: Libor Frýdl, stars24.cz, ČTK

13. října 2021 20:09

Americký rapper, hudební producent a podnikatel s módou Kanye West dal do prodeje svůj ranč a další majetek související s podnikáním ve státě Wyoming na severozápadě Spojených států.

Farma West Ranch, dříve známá jako Monster Lake Ranch, se prodává za 11 milionů dolarů (téměř 242 milionů korun). Nemovitost čítá zhruba 16 kilometrů čtverečních otevřené krajiny i zalesněné kopce přibližně deset kilometrů jižně od městečka Cody.

Na pozemku jsou jezírka, chatka, kůlna, stáj pro koně, ohrady či motokárová dráha, uvádí realitní kancelář DBW Realty. Ta nabídku zveřejnila několik dní poté, co West dal do prodeje sedm svých komerčních nemovitostí v Cody za více než 3,2 milionu dolarů.

Farma, která má v pronájmu další pozemky v majetku americké vlády, se prodávala za 13,3 milionu dolarů, když ji West v roce 2019 kupoval. Není však známo, kolik za ni tehdy skutečně zaplatil, protože zákony státu Wyoming neumožňují zveřejňování kupních cen u nemovitostí.

Kanye West se v roce 2019 do Wyomingu přestěhoval z Kalifornie a začal do zhruba desetitisícového Cody, které leží východně od Yellowstonského národního parku, stěhovat i část svého oděvního byznysu. Podle AP není jasné, zda prodej majetku znamená, že West opouští Wyoming, nebo zda pouze reorganizuje své podnikání.

Témata: Kanye West