Richard Gere před soudem? Čeká ho v Itálii kvůli migraci!

Julia Roberts a Richard Gere

Autor: stars24.cz, ČTK

28. září 2021 21:40

Jedním ze svědků v procesu s bývalým italským ministrem vnitra Matteem Salvinim, obviněným z únosu kvůli jeho migrační politice, bude i americký herec Richard Gere. Informovala o tom agentura ANSA s odvoláním na Salviniho.

"Znám ho jako herce, a tak nevím, jaké lekce může dát mně nebo ostatním Italům v naší legislativě," prohlásil Salvini. "Lidé, kteří chtějí dělat z procesu show a vidět tam Richarda Gerea, by měli jít radši do kina," dodal Salvini. Nicméně také řekl, že hollywoodského herce požádá o autogram pro svou matku.

Proces se Salvinim v této kauze začal 15. září v Palermu, ale okamžitě byl odročen na 23. října. Šéf krajně pravicové strany Liga je v něm obviněn z únosu, respektive nelegálního zadržování osob, za což mu hrozí až 15 let vězení. Dopustit se tohoto činu měl tím, že v srpnu 2019 povolil vylodění více než stovky migrantů z lodě španělské nevládní organizace Open Arms až po téměř třech týdnech, když to nařídila sicilská prokuratura.

Gere je jako svědek povolán proto, že tehdy tuto loď s migranty z Afriky navštívil a přivezl tam ovoce, zeleninu či vodu. Nyní dvaasedmdesátiletý herec, který proslul řadou charitativních projektů, je ženatý se španělskou podnikatelkou a aktivistkou Alejandrou Silvaovou (38) a v Itálii byl tehdy na dovolené.

Témata: Richard Gere Itálie