Legendární ABBA je zpět! Po letech vydá zbrusu nové písně!

skupina ABBA 6

Autor: Lelková, stars24.cz

30. dubna 2018 9:20

Slavná švédská čtveřice ABBA oznámila comeback! Jejím návratem budou dvě nové písně, kterém by měly být zveřejněny v prosinci letošního roku. Skupina jejímiž členy jsou Agnetha Fältskogová (68), Björn Ulvaeus (73), Benny Andersson (71) a Anni-Frid Lyngstadová (72) tak příjemně překvapili všechny své fanoušky.

Infromaci o nových písních zveřejnili na sociální síti. „Všichni čtyři jsme měli pocit, že po zhruba 35 letech by mohlo být zábavné spojit zase síly dohromady a znovu se vrátit do nahrávacího studia,“ uvedli na Instagramu.

Je to tak poprvé co se rozhodli od 80.let vypustit do světa něco nového. Již vloni v létě se rozhodli natočit dva nové singly s názvem I Still Have Faith In You a Don’t Shut me Down, prozradila manažerka Görel Hansenová.

„Bylo to, jako by se zastavil čas, jako bychom byli jenom na krátké dovolené,“ dodala populární čtveřice. První píseň by měla mít premiéru v prosinci během speciálního pořadu televize BBC a NBC. Písnička bude znít povědomě, ale zároveň i více moderně. Skupina se sice v jistém slova smyslu vrací na scénu, ale že by se uvažovalo o koncertech se říct nedá. „Ne, nemůžete očekávat, že znovu spojí síly na jevišti," popřela manažerka. Podle agentury AFP skladbu provedou počítačem vytvořené avatary čtyř zpěváků, ty vznikly pro koncertní šňůru ABBA Avatar Tour chystanou na rok 2019 či 2020. Zpěváky zde mají nahradit hologramy.

Skupina ABBA byla založena roku 1972, pěveckými hvězdami se stali dva roky po úspěchu v soutěži Eurovision, konané v anglickém městě Brighton, kde zazpívali píseň Waterloo. Poté se ABBA stala nejznámější popovou kapelou všech dob. Jejich hity Dancing Queen, Mama Mia nebo Money, Money, Money se těžce překonávají i dnes.

Témata: skupina ABBA Švédsko Hudba