Zemřel Alan Lancaster (†72), spoluzaložil legendární skupinu Status Quo!

Zemřel Alan Lancaster

Autor: Libor Frýdl, stars24.cz

26. září 2021 16:52

Ve věku 72 let zemřel v australském Sydney spoluzakladatel a baskytarista britské rockové kapely Status Quo Alan Lancaster.

Lancaster založil skupinu Status Quo v roce 1962, tehdy ještě pod názvem The Scorpions, spolu se zpěvákem Francisem Rossim. Během následujících 23 let s ní vydal hned šestnáct alb.

V roce 1985 z kapely odešel a působil ve skupinách The Party Boys a The Bombers. Na sérii koncertů v letech 2013 a 2014 se do ní ale opět vrátil.

Na úmrtí muzikanta upozornil na sociálních sítích reportér Craig Bennett. Uvedl, že Lancaster "zemřel dnes ráno ve svém domě v Sydney, obklopen rodinou."

Příčina smrti není známa, hudebník ale delší dobu trpěl roztroušenou sklerózou. Byl ženatý od roku 1978 a s manželkou Dayle měl dva syny a pět vnoučat.

"Všichni máme zlomené srdce. Alan měl úžasný smysl pro humor. Byl oddaný a obdivovaný manžel, otec i dědeček," uvedla v prohlášení vdova.

Kapela Status Quo je v srdcích hudebních fanoušků legendou. Proslavila se řadou hitů, jako Backwater nebo Is There a Better Way. V roce 1985 zahajovala slavný Live Aid s písní Rocking All Over The World.

Témata: Alan Lancaster skupina Status Quo