Met Gala 2021: Billie Eilish dospěla, Rihanna přišla pozdě!

Billie Eilish

Autor: Libor Frýdl, stars24.cz, ČTK

15. září 2021 17:45

Osobnosti filmu, hudby, politiky, módy i dalších odvětví představily extravagantní a luxusní róby na tradiční charitativní akci Met Gala, kterou v newyorském Metropolitním muzeu s ročním odkladem kvůli pandemii covidu-19 pořádal módní časopis Vogue.

Večeru s tematikou americké módy vévodila červená, stříbrná a modrá barva. Například jedna z moderátorek, americká zpěvačka Billie Eilish, však překvapila elegantní a klasickou večerní róbou v broskvové barvě od Oscara de la Renty.

"Uzrál na to čas. Cítím, že jsem za posledních pár let hodně dospěla," uvedla 19letá Billie Eilish, která se dříve proslavila spíše neformálními outfity. Letos si tradičnějším stylem vysloužila přirovnání k ikonické Marilyn Monroe.

Světoznámí hosté slavnostního večera museli dodržovat určitá hygienická nařízení včetně zakrytí nosu a úst ve vnitřních prostorách. Některé hvězdy proto roušky a další masky zakomponovaly do svého outfitu, jako například bratr Billie Eilish Finneas O'Connel s červeným šálem. Kim Kardashianová Westová zvolila celočerný oblek, který jí zakrýval i tvář a podnítil řadu výsměšných příspěvků na sociálních sítích.

Zamaskovaný a celý v černém byl i muž po jejím boku, o kterém se fanoušci i novináři domnívali, že by to mohl být její odloučený manžel Kanye West. Nakonec se však ukázalo, že je to kreativní ředitel značky Balenciaga Demna Gvasalia, který její křivky obepínající černý háv navrhl.

Černými šaty s extravagantním účesem se představila herečka známá ze seriálu Hra o Trůny Maisie Williamsová, která se inspirovala filmovou sérií Matrix. Klasicky zase americké téma pojala zpěvačka kapely Blondie Debbie Harryová oděná do džínové bundy a bohaté sukně tvořené z červených a bílých pruhů.

Večer se neobešel ani bez zastánců šokující a zvláštní módy včetně několika koňských masek kontrastujících s večerními róbami či zelenovlasého zpěváka Franka Oceana, který v rukou nesl panenku s ladící zelenou pletí.

Zpěvačka Rihanna, která v uplynulých letech díky svým neotřelým outfitům platila za hvězdu Met Gala, letos dorazila se zpožděním v obřím černém kabátě od značky Balenciaga.

Témata: Billie Eilish