Odhaleno! DJ Avicii spáchal sebevraždu!

DJ Avicii 8

Autor: Libor Frýdl, stars24.cz

26. dubna 2018 23:35

Švédský DJ Avicii, občanským jménem Tim Berling, který zemřel 20. dubna v Ománu, spáchal sebevraždu. Oznámila to podle deníku Metro jeho rodina.

"Milovaný Tim byl křehká umělecká duše, která hledala odpovědi na základní existenční otázky. Byl to perfekcionista, pracoval tvrdě a obrovským tempem. To vedlo k extrémnímu stresu,“ píše v prohlášení rodina.

Dodává, že Tim nedokázal schopen zvládnout tíhu, pod níž se ocitl, protože byl ve skutečnosti citlivým člověkem, který miloval své fanoušky, ale pozornosti se vyhýbal. 

Avicii se zabýval remixy a produkoval také alba. První singl Seek Bromance, vydaný v roce 2010, se dlouho držel vysoko v žebříčcích v několika zemích. O rok později vydal rovněž velmi úspěšný singl Levels a skončil tehdy na šestém místě nejlepší stovky DJ. Hudbu vytvářel v počítačovém programu FL Studio.

Agentura AP napsala, že Avicii získal dvě ocenění MTV a dvě nominace na Grammy. Jeho největším hitem je Le7els, slavné jsou také Wake Me Up!, The Day a You Make Me.

Podle AP trpěl akutním zánětem slinivky břišní, částečně zapříčiněným nadměrným pitím alkoholu. V roce 2014 mu byl odstraněn žlučník a slepé střevo a kvůli rekonvalescenci zrušil pak mnohá představení. S koncerty skončil roku 2016, ale dále vytvářel studiovou hudbu.

"Začal jsem tvořit v šestnácti, jezdit po světě v osmnácti. Když se podívám zpět, říkám si: 'Opravdu jsem to všechno udělal já?' Byl to v určitém smyslu nejlepší čas mého života, ale za určitou cenu - hodně stresu a úzkosti; byla to ale nejlepší cesta mého života," řekl v rozhovoru s časopisem Billboard v roce 2016.

Témata: DJ Avicii