Zemřel Jean-Paul Belmondo, neúnavný odvážlivec a kouzelník se slovy, píší slavné osobnosti!

Jean-Paul Belmondo 4

Autor: Libor Frýdl, stars24.cz, ČTK

6. září 2021 21:27

Úžasný, talentovaný a ztělesnění všeho francouzského - takové přívlastky zaznívají ve francouzských médiích a z úst francouzských politiků i osobností na adresu filmové legendy Jeana-Paula Belmonda, který dnes zemřel. Na herce zavzpomínal i jeho nejznámější český dabér Jiří Krampol.

"Vzpomínám na to s láskou. Bylo to strašně hezké," řekl Krampol a dodal, že nadaboval 29 jeho rolí. Nejraději má filmy Zvíře a Veselé Velikonoce. Dnes lituje, že se s francouzským hercem nesetkal osobně. "Už to jednou bylo skoro hotové, ale (Belmondo) onemocněl a nic z toho nebylo," dodal.

"Navždy zůstane Mužem z Acapulca. Jean-Paul Belmondo byl národním klenotem, plný elegance a výbuchů smíchu, s hlasitým projevem a mrštným tělem, úžasným hrdinou a známou figurou, neúnavný odvážlivec a kouzelník se slovy. Nacházíme v něm sami sebe,“ napsal na twitteru francouzský prezident Emmanuel Macron.

"Jean-Paul Belmondo si dokázal s Francouzkami a Francouzi vytvořit jedinečný vztah, jak pro role, které představoval pro režiséry nové vlny, tak skrze filmy, (...) jež mu přinesly velký úspěch," uvedl Macronův předchůdce François Hollande.

"Absolutně zničený" je z Belmondova odchodu i francouzský herec Alain Delon. "Teď se pokusím vydržet, abych za pět hodin neudělal to samé ... Ale vězte, že by to nebylo špatné, kdybychom odešli společně," sdělil 85letý Delon serveru CNews.

"Úžasný, hvězdný, talentovaný ... tak francouzský," napsal expremiér Manuel Valls. Za "novou ránu pro národ" odchod herce označil někdejší ministerský předseda Jean-Pierre Raffarin.

Témata: Jean-Paul Belmondo